القائمة الرئيسية

الصفحات


بورسعيد - هبة حسين
متابعة - العربى اسماعيل 

المكوّنات

2 كيلو حنشان

كيلو بطاطس

3 بصلات كبار

4 معالق كبار ثوم مفروم

فلفل اخضر او احمر

كزبرة وشبت وكرفس
زيت

4 كوب عصير طماطم

معلقتين كبار خل

ليمونتين

معلقه كبيره ملح

0.5 معلقه كبيره كمون

0.5 معلقه كبيره شطه

معلقه صغيره كزبرة ناشفه

كوب دقيق

معلقه صغيره سكر

الخطوات
نغسل الحنشان بماء وملح ودقيق وليمون ونغسله كويس ونفرم الثوم مع الفلفل ونضع عليه الملح والكمون والكثبره الناشفه والشطه ونقطع الكثبره الخضره والشابت ونضيفهم ونتبل الحنشان بيها كويس وناخد جزء من التتبيله دي عشان نتبل بيها البطاطس ونسيبها ساعة
نقشر البطاطس ونقطعها حلقات غير سميكه ونقطع البصل حلقات ونضعهم على بعض ونضيف عليهم جزء من التتبيله وكرفس ونسيبها ساعة
نضع ست ملاعق كبار زيت في الحله وننزل بالطماطم ونضع نص ملعقة كبيره ملح ومعلقه صغيرة سكر ونص ملعقة كبيره فلفل اسود واول لما تتسبك نطفي عليها
نحضر كوب دقيق ونضعه في طبق مسلطح نخلطه في الحنشان المتبله ونقليها في زيت سخن ونطلعه على مناديل مطبخ
نضع الحنشان المقليه في التسبيكه غلوتين ونطلعها في طبق ونرص البطاطس المتبله بالبصل في صينيه ولو حسينا تسبيكه الطماطم تقلت نخففها بشويه ماء وننزل بالطماطم المتسبكه ونغطي الصينيه بورق فويل
نضعها على البوتجاز عشر دقائق وتكمل تسويتها في الفرن واول لما تستوي نرص عليها الحنشان المتسبكه في الطماطم وندخلها الفرن تأخذ لون وبالف هنا

تعليقات